Elke dag krijgen 110 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn er 110 teveel. Daarom willen wij geld inzamelen. Geld om onderzoek naar kanker te steunen. Zodat er minder mama’s en papa’s ziek worden. Zodat er minder kindjes ziek worden. Zodat opa’s en oma’s langer kunnen leven. Zodat onze vrienden en familieleden niet meer ziek moeten worden… Want kanker is geen lachertje.

Het geld dat we inzamelen met de #AntwerpUltra gaat naar innoverend kankeronderzoek dankzij Kom Op Tegen Kanker.
Kom op tegen Kanker steunt innoverend kankeronderzoek dat bijdraagt tot de overlevingskansen en/of de levenskwaliteit van kankerpatiënten en waarvoor geen of onvoldoende financiering ter beschikking wordt gesteld door de overheid en/of de farmaceutische industrie.

Kom op tegen Kanker financiert enerzijds onderzoeksprojecten en anderzijds onderzoeksbeurzen.

Daarnaast gaat er financiële steun naar klinische trials in de kinderoncologie (UZ Leuven, UZ Gent, UZ Brussel en UZ Antwerpen) en krijgt ook het EORTC financiële steun. Ten slotte zijn er de kosten voor reviewers, loonkosten en indirecte kosten.

  • Voor de onderzoeksprojecten betreft het innovatief translationeel en klinisch onderzoek dat volledig aansluit bij het onderzoeksthema van de oproep. Het project vertaalt de inzichten van fundamenteel of klinisch onderzoek naar de klinische praktijk met als doel het verbeteren van de behandeling en levenskwaliteit van de kankerpatiënt. De patiënt is direct betrokken/staat centraal bij dit onderzoek en de resultaten moeten een directe impact hebben op de behandeling van kankerpatiënten. Elke vorm van translationeel onderzoek van hoogstaande kwaliteit komt in aanmerking, al wordt prioriteit gegeven aan projecten waarvoor de financieringsmogelijkheden beperkt zijn.
  • De beurzen ‘Emmanuel van der Schueren’ gaan naar beloftevolle wetenschappers die zeer gespecialiseerd kankeronderzoek doen maar niet kunnen terugvallen op een overheidsbeurs. Met de beurzen steunt Kom op tegen Kanker zowel fundamenteel onderzoek, dat bijdraagt tot een betere kennis van het ontstaan of de progressie van kanker, als toegepast (translationeel en klinisch) onderzoek om de diagnose of behandeling van kanker te verbeteren.
  • Er zijn beurzen voor onderzoekers die een doctoraat willen aanvangen (startersbeurs, 1 jaar), voor onderzoekers die doctoraatsonderzoek verrichten en via een beurs de kans krijgen hun doctoraatsonderzoek af te werken en hun doctoraatstitel te behalen (afwerkersbeurs, 6 maanden of 1 jaar) en voor onderzoekers, clinici en niet‐clinici, die pas in het bezit zijn van een doctoraatsdiploma en via een beurs ondersteuning krijgen bij het uitbouwen van een zelfstandige onderzoekslijn binnen de onderzoekseenheid waartoe ze behoren (postdocbeurs, 3 jaar en halftijds klinisch mandaat, 5 jaar).

    Wil je hierover meer te weten komen? Hier kan je alvast meer lezen! Daar krijg je een gedetailleerd overzicht van alle wetenschappelijke onderzoeken die extra financiële steun ontvingen via Kom Op Tegen Kanker in 2017.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s