De 28-jarige Jonas Coopman loopt al een jaar of tien en sinds 2013 is hij met marathons begonnen. Momenteel heeft hij een 31-tal marathons op de teller, maar nog nooit eerder liep deze voormalige militaire duiker een ultra. Na allerlei inspirerende presentaties gehoord te hebben tijdens de #UltraRunnersTalk afgelopen november, had hij wel zin in een geheel nieuwe ervaring en een persoonlijke uitdaging.

Vorig jaar liep Jonas nog een halve marathon tijdens elke warmathon. Competitiegevoel is hem volledig vreemd, maar lopen voor het goede doel is volledig zijn ding. Zo tracht hij meestal een sportieve prestatie te koppelen aan een goed doel. Eerder liep hij al eens 1000 km bijeen in drie maanden bijeen voor het goede doel en momenteel is Jonas bezig met een project waarin hij wil trachten 20 marathons in één jaar te lopen.

Maar daar stopt het niet bij Jonas: ook deze straffe bak zet zijn sterke schouders onder de #AntwerpUltra en zal niet alleen op 22 april de marathon en de 10 Miles lopen in Antwerpen, maar ook geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Wil ook jij Jonas helpen in zijn steun voor onderzoek naar kanker? Dat kan! Lees hier hoe je Jonas kan helpen geld in te zamelen of kom supporteren op 22 april in Antwerpen!

“Mijn idee was dat als ik dan toch al 42.2 kilometer ver ben, dan kan ik misschien nog een extraatje uit de benen halen voor dit prachtige initiatief. Zo wordt dat eerste Ultraloopje meteen iets speciaal!”

Wil je op de hoogte blijven? Volg de #AntwerpUltra hier.

Wil je gewoon en heel eenvoudig een kleine donatie storten om Jonas Coopman te steunen? Ook dat kan: stort je donatie met vermelding AntwerpUltra rechtstreeks bij de Hommes Forts Foundation. Deze vzw verzamelt alle donaties van deze actie op volgend rekeningnummer: BE08 6451 0308 9413. Op het einde van de campagne overhandigen we dan alle namen van onze supporters, samen met een grote cheque aan Kom Op Tegen Kanker ter ondersteuning van innovatief onderzoek naar kanker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s