Stijn Claes, een ultraloper met een groot hart, heeft al tal van marathons en ultra-marathons op zijn palmares. Als gepassioneerd marathonloper met het hart op de juiste plaats loopt hij dan ook veel wedstrijden waarbij hij regelmatig goede doelen steunt.

Maar daar stopt het niet voor Stijn: ook deze straffe bak zet zijn sterke schouders onder de #AntwerpUltra en zal niet alleen op 28 april de marathon en de 10 Miles lopen in Antwerpen, maar ook geld inzamelen voor het goede doel!

We vroegen hem even om wat meer uitleg:
“Ik ben beginnen fietsen in 2015 bij de leukste fietsgroep van Vlaanderen, EPO rijders Westmalle, (ook de club van Peter Timmermans die eerder al Marathon-Des-Sables en AntwerpUltra liep). Daarnaast kwam het lopen erbij als ontspanning en om met een fris hoofdje mijn drukke job vast te pakken.

Na een uitdaging met mijn DAF collega’s heb ik de Antwerp 10Miles een eerste keer gelopen in 2016, en sindsdien ben ik halve marathons blijven lopen. In het najaar van 2017 volbracht ik niet alleen mijn eerste duathlons maar volbracht ik ook succesvol de uitdaging Hel van Kasterlee. Voor mij werd het toen duidelijk: de lange duurloopjes zijn  helemaal mijn ding. Sinds 8 april 2018 ben ik marathonloper en vorig jaar liep ik ook reeds de dubbel afgewerkt. Nu nog de “60 km van Texel” op programma 7 april en dan klaar voor Antwerpen: weer lopen in goed gezelschap.

Ik zet me dit jaar voornamelijk extra in om mensen te overtuigen zich te laten screenen op darmkanker. Ben je er vroeg bij dan bespaar je heel wat ellende, dat mocht ik van dichter bij meemaken bij 2 collega’s.”

Wil ook jij Stijn helpen in zijn steun voor het goede doel? Dat kan! Lees hier hoe je Stijn kan helpen geld in te zamelen of kom supporteren op 28 april in Antwerpen!

Wil je op de hoogte blijven? Volg de #AntwerpUltra hier.

Wil je gewoon en heel eenvoudig een kleine donatie storten om Stijn te steunen? Ook dat kan: stort je donatie met vermelding AntwerpUltra rechtstreeks bij de Hommes Forts Foundation. Deze vzw verzamelt alle donaties van deze actie op volgend rekeningnummer: BE08 6451 0308 9413. Op het einde van de campagne overhandigen we dan alle namen van onze supporters, samen met een grote cheque aan het goede doel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s