De #AntwerpUltra krijgt met de deelname van de Nederlandse Jan Daan en de Zwitserse Saskia Rutz een internationaal karakter.

Deze RunLikeAGirl-ambassadrice met Belgische roots, deed als kind al vaak mee aan verschillende veldlopen. Daarna volgde een lange looppauze om pas in 2012 haar eerste halve marathon te finishen. Toen ze vijf jaar geleden, in 2013, tijdens een bezoek aan Antwerpen, de marathonlopers op hun laatste kilometers door de stad zag lopen, wist ze: “Dit wil ik ook!”

5 jaar, 7 marathons en 2 ultramarathons later loopt ze op 22 april, samen met ons, voor het eerst ook in Antwerpen. De combinatie van de marathon en daarna 10 mijl beschouwt Saskia als de optimale voorbereiding voor haar eerste 100km in Biel, Zwitserland in Juni 2018.

Maar daar stopt het niet voor Saskia: ook deze straffe dame zet haar sterke schouders onder de #AntwerpUltra en zal niet alleen op 22 april de marathon en de 10 Miles lopen in Antwerpen, maar ook geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

“Al vaak ondersteunde ik andere lopers als pacemaker bij 10km races of halve marathons. Nu wil ik met het lopen ook die mensen ondersteunen, die misschien zelf niet meer kunnen lopen. Mijn mama kreeg in 2010 borstkanker maar is – gelukkig! – volledig genezen maar mijn schoonvader kunnen de dokters spijtig genoeg niet meer of nog niet genezen…”

Wil ook jij Saskia helpen in haar steun voor onderzoek naar kanker? Dat kan! Lees hier hoe je Saskia kan helpen geld in te zamelen of kom supporteren op 22 april in Antwerpen!

Wil je op de hoogte blijven? Volg de #AntwerpUltra hier.

Wil je gewoon en heel eenvoudig een kleine donatie storten om Saskia te steunen? Ook dat kan: stort je donatie met vermelding AntwerpUltra rechtstreeks bij de Hommes Forts Foundation. Deze vzw verzamelt alle donaties van deze actie op volgend rekeningnummer: BE08 6451 0308 9413. Op het einde van de campagne overhandigen we dan alle namen van onze supporters, samen met een grote cheque aan Kom Op Tegen Kanker ter ondersteuning van innovatief onderzoek naar kanker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s